Siddha Vaidya fakta

Dr. Rajkumar Reghunathan M.B.B.S:

SIDDHA VAIDYA FAKTA

Siddha Vaidya har funnits i Indien i tusentals år och tillhandahåller medicinsk vård, möjliggör hälsa och ökad livslängd. Siddha Vaidya är ännu äldre än Ayurveda och används främst i södra Indien.

I Siddhas medicinska system läggs lika stor vikt vid att behandla sjukdomar som på att skapa förutsättningar för ett långt och friskt liv. Det första steget mot att uppnå ett långt liv är att ha en frisk kropp. Siddha Vaidya-läkaren förutsätter att varje person har en eller flera akuta eller kroniska sjukdomar som dränerar kroppen. Den första läkare- och patientintervjun handlar om att etablera vad som bekymrar patienten mest. De efterföljande intervjuer fokuserar på vad som är inte är uppenbart för patienten, men som indirekt kan orsaka hälsoproblem. Läkaren gör en grundlig intervju för att få fram symptom på dolda sjukdomar. Siddha Vaidya erbjuder specifika läkande metoder mot alla kända sjukdomar.

Siddha Vaidya har klassificerat sjukdomar och störningar i 4448 olika kategorier. För vart och ett av dessa tillstånd finns det 64 dokumenterade typer av behandlingar. Detta inkluderar läkemedel för människor, djur och fåglar. 32 av behandlingarna är externa, 32 interna och läkaren kan kombinera dessa på 1024 unika sätt. För en Siddha-läkare är tiden den enda faktorn vid behandling av sjukdom.

Siddha-läkare hävdar att varje person oavsett ålder har förutsättningar för cellförnyelse och ökad livslängd. Dessa ”kanaler för läkande” i kroppen är mer dolda ju äldre man är, men kan fortfarande aktiveras med lämplig stimulering.

Läkaren söker den lämpligaste stimulansen för den enskilde patienten. Oftast används mycket hög värme för att aktivera reparationsresponsen i kroppen. Ibland kan en kombination av mildare värme och lättare beröring användas för att aktivera förnyelse av nerv- och hormonsystem.

Siddha Vaidya använder växter som trivs i den tropiska världen för att tillverka läkemedel för även de mest komplicerade sjukdomstillstånd. Det finns mer än 6 500 växter och träd och vissa animaliska produkter som mjölk, ghee, smör, honung, mysk och ambra som används i läkemedlen.

Siddha Vaidya har även i tusentals år använt säkra och effektiva metoder för avgiftning från bland annat tungmetaller.

Siddha Vaidya är en tusenårig medicinsk vetenskap som erbjuder lösningar på de hälsoproblem vi skapar på grund av vår så kallade modern livsstil.